Националната телефонна линия за деца 116 111 е най-бързата възможност за

...
Националната телефонна линия за деца 116 111 е най-бързата възможност за
Коментари Харесай

Националната телефонна линия 116 111 предлага подкрепа на деца и семейства

Националната телефонна линия за деца 116 111 е най-бързата опция за подаване на сигнал за дете в риск: 

Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, съветвани и подкрепени от потвърдени експерти анонимно, гратис, 24 часа, 7 дни в седмицата.

Консултантите, които дават отговор на позвъняванията, са психолози и педагози. Те са експерти с богат опит в работата с деца и фамилии. Готови са да изслушат и да поддържат обаждащия се, а споделеното на линията остава поверително.

Националната линия има построена връзка с Националната система 112, отделите за „ Закрила на детето “ в цялата страна, районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи, РУО към МОН и други С телефон 116 111 може да се свърже всяко дете, което търси поддръжка и желае да бъде изслушано, както и всеки угрижен за дете или е очевидец, че то е в риск.

От месец юни 2021 година Държавна организация за протекция на детето е формален член на Глобалната мрежа от национални телефонни линии за деца – Child Helpline International (CHI), която е показана в 139 страни и има 166 членове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР